Rottens tegn

Det kinesiske navnet for Rotten: SHU
Det første tegnet i den kinesiske zodiaken
Rottens faste element: Vann
Polretning: Positiv

 

De kinesiske årene for Rotten i den vestlige kalenderen

31.02.1900 til 18.02.1901
18.02.1912 til 05.02.1913
05.02.1924 til 24.01.1925
24.01.1936 til 10.02.1937
10.02.1948 til 28.01.1949
28.01.1960 til 14.02.1961
15.02.1972 til 02.02.1973
02.02.1984 til 19.02.1985
19.02.1996 til 06.02.1997

Metallrotte
Vannrotte
Trerotte
Ildrotte
Jordrotte
Metallrotte
Vannrotte
Trerotte
Ildrotte

Rottens egenskaper
Du er både livlig og livsglad, svært intelligent og populær er du også. Du elsker livet og har forbausende lett for å få venner, og alle føler seg vel i ditt nærvær. På grunn av din intelligens og menneskekunnskap, blir du ofte betrodd og rådspurt. En ting er ganske sikker, du liker å arbeide hardt og flittig for å nå dine mål. Samtidig er du meget original og slipper aldri opp for gode og spennende idéer. Dessverre hender det at du mangler selvtilliten som må til for å sette dine idéer ut i livet, og dette må du gjøre noe med. Som Rotte er du meget observant og liker å notere ned hendelser som skjer rundt deg. Det er derfor ikke rart at mange store forfattere og journalister er født i dette tegnet. Du liker også arbeid som bringer deg i kontakt med andre mennesker og medier. Du er flink til å se ting fra mange synsvinkler, og i enhver krisesituasjon vil du alltid kunne finne en utvei. Rotten kan også være svært selvopptatt og egoistisk. Du liker å være i oppmerksomhetens sentrum, men du kan dessverre bli temmelig smålig og pedantisk hvis du ikke gjør noe med deg selv.

Du har veldig god økonomisk sans, og du er glad i penger. Av og til kan du virke litt gjerrig, for du liker å holde på pengene dine, og særlig innen familien. Ellers liker du å samle på ting, det er sjelden at du kaster ting. For enkelte mennesker som har ”Rottetegnet” i seg, kan det føre til samlemani, og hjemmet ditt ser enten ut som en lagerplass eller et museum. Rotten liker å ta vare på sin egen familie, og du kan være svært sjenerøs mot din partner, barna dine og dine nære venner og slektninger. Og ikke å forglemme, du liker også å bruke masse penger på deg selv! Selvfølgelig er du flink til å snakke, og av og til kan du være lite diskret. Særlig intriger og sladder hører med til ditt daglige liv. En god samtale med mye sladder virker meget oppkvikkende på deg. Videre er du også meget flink til å bruke konfidensielle opplysninger, som du har fått tak i, til egen fordel. Imidlertid er du også dyktig til å gi upartiske råd, og i det store og hele er du så sjarmerende og uimotståelig at de fleste gjerne tilgir deg din lite diskrete måte å være på.

Den kvinnelige Rotte er utrolig sjarmerende og utadvendt, du deltar gjerne i en mengde forskjellige aktiviteter. Du er en dyktig vertinne og får mange beundrere. Du setter din egen familie meget høyt og gjør hva du kan for å gjøre det pent og hyggelig i hjemmet. Videre blir du en god støtte for din partner og øvrige medlemmer i familien, og takket være din oppfinnsomhet, vennlighet og utholdenhet vil du finne deg vel til rette i din karrieremessige tilstand også. Selv om du virker utadvendt og omgjengelig, kan du virke litt mystisk og sky, for du liker å ha visse hemmeligheter for deg selv. Du bør absolutt lære deg å spille med åpne kort og kommunisere bedre, også med fremmede mennesker.

De negative egenskapene
Beregnende, impulsiv, egoistisk, naiv, manipulerende, overdrevent ambisiøs og grådig.

Yrker som passer til Rotten
Skuespiller, journalist, politiker, forfatter og yrker hvor du kan bruke din sjarm og dine medfødte talegaver.

----------------------------------------------------------------------------

Korte fakta om Rotta.

Kinesisk navn er SHU, tegnet for sjarm.
Stikkord: karisma, sjarm, slagferdighet og omgjengelighet.
Negative sider er: Utbytting, grådighet og hemmelighetsfulle.
Rottas time er: 23:00-00.59.
Lyseblå er Rottas farge, diamanter er deres stener.
Drage og Ape er de beste partnere, mens Kanin, Hest, Geit og Hane kan by på problemer.

Metallrotta, 1900 og 1960

(fra 28 januar i 1960)
Disse rottene er sterke og målebevisste.
De liker å ha ansvar og er gode ledere.
I partnerskap er de ofte sta og ubøyelige, noe som ofte resulterer i skillsmisse om de ikke lærer å jenke seg.

Noe annet Metallrotter sliter med er sjalusi og et eksplosivt sinne.
Hjemmet innreder de med omhu og god smak.